Top
Kranio-Sakral terapi – Klinikken ved Kongens Have
fade
8
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-8,mkd-core-1.0,wellspring-ver-1.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-large-title-text,mkdf-title-with-subtitle,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Kranio-Sakral terapi

Dyb afspænding af nervesystem, muskler og bindevæv

Introduktion til Kranio-Sakral terapi

Kranio-Sakral terapi er en blid, respektfuld og effektiv kropsterapi, der har en dyb afspændende indvirkning på nervesystem, muskler og bindevæv.

Arbejdet med Kranio-Sakral terapi foregår hovedsageligt med bindevæv, muskler og knogler i området omkring kranie og ansigt, langs rygsøjlen ned til haleben og korsben – sacrum. Deraf navnet.

Kranio-Sakral terapien aktiverer kroppens egne ressourcer til at frigøre spændinger og restriktioner, og genoprette en balance.

Kroppen opfattes grundlæggende som selvregulerende, og alle berøringer er lette tryk og træk, der svarer til 5 gram. Jeg  forcerer som behandler altså ikke en anden tilstand i klientens krop, men skaber de rette betingelser og inviterer kroppen til at afspænde og genoprette en balance. Virkningen er dybt afspændende på nervesystem, muskler og bindevæv.

Kranio-Sakral terapi kan bl.a. afhjælpe

Piskesmæld // Kroniske stresssymptomer // Hovedpine // Svimmelhed // Søvnbesvær // Kæbespændinger // Spændinger i skuldre og nakke // Ryg- og lændesmerter // Hold i nakken // Koncentrationsbesvær // Spændinger i ansigtsmuskler // Frossen skulder // Bihuleproblemer

En behandling

En kranio-sakral behandling varer ca. 75 minutter. Den indledes med en samtale om de symptomer på ubalancer, du mærker. Samtalen giver mig et overordnet indtryk af klientens tilstand og behov, og jeg danner mig en idé om behandlingens forløb, selvom den egentlige og vigtigste “samtale” begynder, når klienten ligger på briksen og jeg lægger mine hænder på.

En behandling er altid en levende proces – en vekselvirkning mellem klientens tilstand lige nu, min viden og erfaring, præcise teknikker og den proces behandlingen starter i den enkelte klients krop.

Ud over Kranio-Sakral terapi anvender jeg i mine behandlinger bindevævsmassage. Et godt suppelement til Kranio-Sakral-terapien, der gør, at jeg kan arbejde alsidigt med hele kroppen.

Under selve behandlingen ligger du fuldt påklædt på en briks, evt. med et tæppe over, og mærker den dybe afspænding, behandlingen giver. Ofte kommer man i en behagelig tilstand som i dyb meditation – en tilstand, hvor kroppen kan regenerere.

En behandling indebærer ofte også en snak om arbejdsstillinger, belastende forhold i livet lige nu og øvelser til at forebygge at nye spændingstilstande opstår.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Det er meget forskelligt, hvor mange behandlinger, der skal til for den enkelte klient. Det afhænger både af hvor godt spændingerne sidder fast, og hvor dybdegående klienten ønsker at arbejde. en tommelfingerregel er, at hvis det er noget, der har bygget op over mange år, skal der flere behandlinger til, end hvis du blot har fået et hold i nakken i går.

Nogle klienter kommer 1-5 gange for at få løst et akut problem, som hold i nakken eller spændingshovedpine. Andre vælger at komme flere gange. Du kan også vælge at komme hver 14. dag eller en gang om måneden for at få en generel afspænding af krop og nervesystem, så spændingerne ikke når at sætte sig for alvor, eller for at opretholde en balance, fordi din daglige livsførelse er belastende eller stressende, og ikke noget, du kan ændre på lige nu.

Hvor mange behandlinger jeg tilråder, kan jeg først sige, når jeg har givet en behandling og mærket både kroppens tilstand, og hvordan den tager imod behandlingen.

Behandling af stress

Det unikke ved Kranio-Sakral terapien for stressramte er den blide berøring og arbejdet med det autonome nervesystem.

Den stressramte har et nervesystem og en krop der igennem lang tid har levet i en form for undtagelsestilstand, overskredet kroppens grænser og ignoreret kroppens signaler om at noget er galt. Derfor har kroppen brug for et trygt rum, hvor den kan have tillid til, at det er i orden at give slip.

Når kroppen bliver mødt af nænsomhed, ro, og blidt afspændende teknikker, bliver de selvhelbredende kræfter aktiveret og vejen ud af stress er startet.

Samtidig er effekten af behandlingen og den blide berøring, at det stimulerer dannelsen af det hormon, der populært kaldes for kærligheds-hormonet, en nøgle til ro/hvile-responsen , som er kroppens modstykke til kamp-flugt responsen og produktionen af adrenalin.

Det er derfor ikke blot en afslappende og behagelig behandling, men et vigtigt redskab til at komme ud af en kronisk stresset tilstand. Ved at optimere og afbalancere det autonome nervesystems funktion genvinder det sin fleksibilitet, så det igen bliver muligt at slappe af, sove og samle kræfter. Et godt udgangspunkt for at ændre de livsmønstre, der belaster.

Kroniske stresssymptomer kan være

Hjertebanken // Søvnbesvær // Nervøsitet // Irritabilitet // Rastløshed // Træthed // Manglende energi // Nedsat opmærksomhed // Dårlig hukommelse // Udbrændthed // Koncentrationsbesvær // Angst // Lavt selvværd // Social fobi // Appetitløshed // Manglende evne til at sige til og fra // Svedeture // Svimmelhed // Humørsvingninger // Indre uro og rysten

Behandling af piskesmæld

Når et menneske har været udsat for et piskesmæld, befinder kroppen og nervesystemet sig efterfølgende næsten altid i en ekstrem alarmtilstand. Kroppen vil i sin alarmerede tilstand opleve massage som en yderlige stress-påvirkning, og vil spænde yderligere op.

Det er derfor nødvendigt at bringe nervesystemet tilbage til en rimelig balance, før kroppen er klar til at tage imod behandlingen med at løsne for spændingstilstandene i kroppen. Når det sker, kan kroppen mærke, at det ikke er nødvendigt at spænde op længere – spænder af og vender stille og roligt tilbage til bevægelse og liv.

En undersøgelse offentliggjort i Ugeskrift for læger oktober 1998 viser, at mennesker, der generelt lever med et højt stressniveau, har sværere ved at slippe spændingerne, der stammer fra piskesmæld og muligvis forværrer dem. Endnu et vidnesbyrd om vigtigheden af at balancere nervesystemet for en succesfuld behandling af piskesmæld.

Hvad er et piskesmæld?

Det klassiske piskesmæld opstår ved at hovedet som følge af en påkørsel kastes voldsomt tilbage og derefter frem (eller omvendt).  Den pludselige, kraftpåvirkning af nakken, medfører en opspænding i musklerne, overstrækning af muskler, sener og led, småblødninger eller væskeudtrækninger, der trykker på nervetråde, med efterfølgende følelses-forstyrrelser i arme og hænder.

Et piskesmæld kan imidlertid også opstå på mange andre måder. Centralt er den voldsomme bevægelse i halshvirvelsøjlen, overstrækningen og den kraftige opspænding i hals- og nakkeområdet. I ulykkesøjeblikket spænder halsens og nakkens muskler kraftigt op, for at forhindre læsioner i halshvirvelsøjlen, ledbånd og sener. Det er altså en forsvarsmekanisme som er meget nyttig i ulykkesøjeblikket, men som derefter gerne skulle spænde af igen.

Symptomerne efter en piskesmældsulykke kan være mange, og de optræder ikke altid lige efter ulykken.

Priser pr. 1. januar 2021

Enkelt behandling

800 Kroner

Klippekort 3 behandlinger

2100 Kroner