Top
Om mig – Klinikken ved Kongens Have
fade
3752
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-3752,mkd-core-1.0,wellspring-ver-1.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Om mig

Sakina Harees

Jeg har arbejdet som Kranio-sakral terapeut med egen klinik siden 2006, og arbejder til daglig i Klinikken ved Kongens Have. Ud over at arbejde med klienter holder jeg også kurser for stressramte og for særligt sensitive. Grundlæggende for mit arbejde som kropsterapeut og underviser er at understøtte kroppens egne naturlige funktioner, og evne til at selvregulere og hele. I alle årene som kropsterapeut har jeg haft en særlig interesse og særligt fokus på at arbejde med traumatiske tilstande i kroppen og arbejde med stressramte.

Min arbejdsmåde

Måden klienten oplever en behandling på, er afhængig af den, der giver behandlingen. Derfor er her nogle ord om, min måde at arbejde på og hvad det er jeg lægger vægt på i de behandlinger jeg giver.

Med mig i mine behandlinger har jeg min erfaring, viden og håndelag som kropsterapeut.

Jeg opfatter mig selv som en god “håndværker” med mange års erfaring med at arbejde med kropslige ubalancer, lytte med mine hænder og skabe afspænding og flow.

Jeg lytter både i samtale og med mine hænder under behandlingen til de særlige behov og det tempo lige netop du som klient har – lige nu.

I mine behandlinger fokuserer jeg meget på ro, langsomhed og nærvær i hver enkelt bevægelse jeg laver under en behandling, der for klienten opleves som en dyb afspændt, meditativ tilstand.En tilstand hvor kroppen virkelig kan gå i dybden med afspændingen.

Jeg sørger selv for at få behandlinger, træne og meditere, så jeg har et solidt fundament for at være nærværende, rolig og fokuseret under behandlingen.

Jeg har max 4 klienter på en dag. Det er for at sikre, at jeg kan give dagens sidste klient en behandling der er lige så god som dagens første klients.

Det kan mærkes!

Uddannelse

Jeg er uddannet Kranio-sakral terapeut fra Stanley Rosenberg Instituttet, og har taget en 4 årig psykoterapeutisk grunduddannelse på Vedfelt Instituttet.

Ud over de terapeutiske uddannelser, har jeg i årene 1987-2003 uddannet mig som flamencodanser, bl.a. med flere års studieophold i Spanien. Jeg underviste på aftenskoler og højskoler og optrådte med dansen i de år.

Endelig har jeg en BA i dansk og spansk fra Københavns Universitet

Efteruddannelse og kurser

Etårig efteruddannelse i bindevævsmassage hos Jeanne Jensen

Kursus i Fascial Flow for behandlere og Fascial Flow grundkursus hos Jeanne Jensen (Fascial Flow er en træningsform, hvor man arbejder med bindevævet – fascia i kroppen)

Kurser på Vækstcenteret hos Helen Gamborg og Neel Fasting

Kursus i Authentic Movement med Jane Okondo

Efteruddannelse i Systemisk Coaching på Niels Brock

Uddannelse i Japansk Lifting fra Lone Sørensens Institut

Mange kurser i argentinsk tango og Indisk Kathak (klassisk indisk dans)

½ årigt efteruddannelsesforløb i Biodynamisk Kranio-sakral terapi ved Niklas Pattursson

Uddannet relationel Biologisk Traumeterapeut hos Ulla Rung Weeke på Skolen for Psykosomatik.

Modtager løbende undervisning og supervision af Ulla Rung Weeke.

Grundkursus i Fascial Flow for professionelle ved Pernille Sophia Bach

Min vej til at arbejde med traumer og stress

I 2003 startede jeg på Vedfelt Instituttets psykoterapeutiske uddannelse, hvor arbejdet med drømme, krop og ubevidst intelligens er grundlæggende terapeutiske metoder.

Allerede efter et år stod det mig klart, at jeg kunne arbejde ad den psykoterapeutiske vej og nå rigtig langt i en følelsesmæssig og mental afklaring og udvikling, men der var noget kropsligt, der blev ved med at trække mig tilbage til noget, der føltes som tidligere udviklingsstadier. Det var en oplevelse af, at kroppen havde indkapslet nogle erindringsspor af traumatiske tilstande, som kun kunne forløses helt gennem et arbejde med kroppen – i de ordløse lag.

Det blev starten på min vej ind i kropsterapien. Jeg startede i 2004 på at uddanne mig som Kranio-sakral terapeut på Stanley Rosenberg Instituttet sideløbende med at jeg tog en 4-årig grunduddannelse på Vedfelt Instituttet.

Min interesse for at arbejde i det terapeutiske felt har centreret sig meget omkring heling af traumatiske tilstande – både fysiske og psykiske. Jeg har helt fra begyndelsen været meget inspireret af Peter Levines arbejde og metoder.

Efter at have arbejdet som Kranio-sakral terapeut i mange år, med rigtig gode resultater, fik jeg igen fornemmelsen af, at der manglede noget: et element af bevægelse og bevidsthed, integreret. Det er mundet ud i de kurser for stressramte og særligt sensitive som jeg holder.

Jeg har hentet viden og inspiration omkring nervesystemets og hjernens funktion i traumatiske tilstande – og nødvendigheden af at tage udgangspunkt i kroppen, for at komme ud af tilstanden- fra bl.a. Bessel van der Kolk, Peter Levine, Stephen Porges, og Bonnie Bainbridge Cohen.
Min allerstørste inspiration og erfaring har jeg fået af arbejdet med de mange klienter, jeg har haft gennem årene.